путін програє у війні, тому атакує українські міста — Столтенберг

путін програє у війні, тому атакує українські міста — Столтенберг

Укрінформ
Головне послання, яке міністри закордонних справ країн НАТО надішлють за підсумками дводенної зустрічі в Бухаресті, буде послання єдності Альянсу та готовності союзників продовжувати та нарощувати допомогу Україні в її боротьбі проти російської агресії.

Про це у вівторок у Бухаресті, під час короткої заяви спільно з держсекретарем США Ентоні Блінкеном перед початком засідання Північноатлантичної Ради заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зустрічаємося тут, у Румунії, і це є дуже важливим та своєчасним. Тому що Румунія є сусідом України, і ми бачимо, як там вирує війна. Та війна, де президент путін зазнає поразки, але відповідає на це ще більшою жорстокістю, атакує українські міста, критичну інфраструктуру. путін перетворює зараз зиму на зброю в його агресії проти українського народу», - сказав керівник НАТО.

Столтенберг зазначив, що союзники по НАТО і надалі підтримуватимуть Україну, та висловив вдячність Сполученим Штатам за потужну підтримку України, включаючи надання військової та економічної допомоги.

«Впевнений, що головне послання з цієї зустрічі буде таким: союзники по НАТО продовжуватимуть надавати Україні безпрецедентну підтримку та разом стоятимуть поряд із нею. Тому що це в інтересах нашої безпеки - забезпечити, щоб президент путін не переміг. Тому що це надішле послання іншим тоталітарним лідерам, що вони не зможуть досягти своїх цілей з використанням грубої військової сили», - зазначив Столтенберг.

Державний секретар США Ентоні Блінкен, у свою чергу, наголосив на тому, що НАТО є єдиним у підтримці України та у розвитку власних оборонних спроможностей.

«НАТО нині є сильнішим і об’єднанішим за всі часи, що я пам’ятаю, а це вже майже 30 років. Ми підтвердимо нашу підтримку для України та будемо просуватися вперед (у її наданні). Ми підтвердимо намір зміцнити наш власний Альянс, продовжити роботу, що була розпочата під час саміту в Мадриді та буде продовжена у Вільнюсі наступного року», - сказав американський урядовець.

Він привітав участь у зустрічі Північноатлантичної Ради міністрів закордонних справ Швеції та Фінляндії, які невдовзі стануть членами Альянсу.

Читайте також: Міністри країн НАТО шукатимуть шляхи для інтеграції України в Альянс – глава МЗС Чехії

Як повідомлялося, сьогодні у Бухаресті розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій союзники обговорюватимуть найважливіші питання Євроатлантичної безпеки. В зустрічі візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-