Заступниця глави МКІП розповіла у Страсбурзі, якої підтримки потребує Україна

Заступниця глави МКІП розповіла у Страсбурзі, якої підтримки потребує Україна

Укрінформ
Заступниця очільника Міністерства культури та інформаційної політики Катерина Чуєва на засіданні Комітету Ради Європи з питань культури, спадщини та ландшафту назвала найбільші потреби України в сфері культури.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

Із 23 по 25 листопада у Страсбурзі відбувалося 11-е пленарне засідання Комітету Ради Європи з питань культури, спадщини та ландшафту (CDCPP).

Так, серед найбільших потреб України в сфері культури Чуєва назвала підтримку фахівців сфери культури та митців, які залишаються в Україні.

Зокрема, й через надання грантів та стипендій, запрошення на стажування, організацію виставок з українських колекцій в європейських музеях тощо.

«Також для нас надзвичайно важлива гуманітарна допомога культурним інституціям – для збереження колекцій, бібліотек, архівів та підтримки діяльності у зимовий період, а також підтримка діджиталізації колекцій», - заявила Чуєва.

Читайте також: У штаб-квартирі ЮНЕСКО відкрили виставку з нагоди 300-річчя від дня народження Сковороди

Також, за її словами, важливим залишається питання захисту спадщини у зоні бойових дій, на захоплених територіях та механізми ефективної протидії незаконному переміщенню культурних цінностей, які чинить російська влада.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики станом на 26 жовтня верифікувало понад 550 пошкоджених об'єктів культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-