У штаб-квартирі ЮНЕСКО відкрили виставку з нагоди 300-річчя від дня народження Сковороди

У штаб-квартирі ЮНЕСКО відкрили виставку з нагоди 300-річчя від дня народження Сковороди

Фото
Укрінформ
З нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відкрили тематичну виставку.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Український Сократ, філософ XXI століття загальноєвропейського масштабу, один з Вчителів людства. Письменник, поет, філософ, перекладач, музикант, поліглот, мандрівник, поціновувач вина, який курив люльку. Усе це про Сковороду”, - зазначила вона.

“Зараз коли чую це ім’я, в пам’яті спливають фото від 6 травня 2022 року. Біла скульптура чоловіка з книжкою в руці посеред понівеченого приміщення. Дивуюся, що російський снаряд, який вщент знищив музей українського філософа у Сковородинівці Харківської області, не зачепив його скульптури. Дуже символічно”, - додала Джапарова.

Перша заступниця міністра також висловила сподівання, що секретаріат ЮНЕСКО не залишить звернення української сторони про допомогу у відновленні знищеного музею без розгляду, та незабаром музей знов відкриється для відвідувачів.

На переконання Джапарової, тематична виставка, організована українською національною комісією в ЮНЕСКО за сприяння друзів та партнерів України з числа країн-членів Організації, дозволить іноземцям з усіх куточків світу дізнатись про творчий та життєвий шлях Григорія Сковороди та вшанувати його пам'ять.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг монету до 300-річчя Сковороди

Повідомлялося, що 3 грудня 2022 року, в день народження Григорія Сковороди, МКІП, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти разом із комунікаційною агенцією Postmen та Національним центром "Український Дім" відкривають національний мистецький проєкт "Світ Сковороди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-