Заяви рф про можливе загострення на кордоні нагадують сценарій навчань у білорусі — Генштаб

Заяви рф про можливе загострення на кордоні нагадують сценарій навчань у білорусі — Генштаб

Укрінформ
Поширювані у рф заяви про нібито можливе загострення на кордоні в період 23-28 листопада і "наступ" НАТО та України на прикордонні райони білорусі та росії нагадують сценарій вересневих навчань у рб.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період 23 по 28 листопада на російсько-українському кордоні. При цьому ним очікується, що НАТО та Україна зажадають захопити прикордонні райони "миролюбивої" білорусі та росії. Це нагадує сценарій уже проведених білорусами навчань у вересні поточного року”, - сказав Громов.

За його словами, на тлі цього підрозділи російських військ, що дислокуються в Бєлгородській області, в межах ділянок своєї відповідальності вирішили встановити мінно-вибухові загородження "з метою недопущення прориву ДРГ Сил оборони України на територію рф".

Громов зазначив, що противник також проводить заходи з перевірки стану озброєння та військової техніки до бойового застосування та тренування бойових розрахунків.

З огляду на це не можна виключати жодних провокацій на кордоні, наголосив Громов.

Читайте також: Воювати в Україні за гроші росії готові 10-15 тисяч білорусів — Генштаб ЗСУ

Як повідомлялося, Збройні сили України у терміновому зверненні до народу білорусі заявили, що спецслужби рф готують провокації на території республіки, які можуть бути спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема АЕС "Островець".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-