Розвідка Британії вважає, що росія майже вичерпала запаси іранських БПЛА

Розвідка Британії вважає, що росія майже вичерпала запаси іранських БПЛА

Укрінформ
Після масованих атак по Україні росія майже вичерпала поточний запас іранських дронів.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, з вересня росія запустила сотні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) іранського виробництва проти України. Вони були сумішшю одноразових БПЛА і більш традиційних багаторазових збройних систем.

росія широко використовувала цю зброю проти тактичних військових цілей та української електромережі. Однак останнім часом російське командування, ймовірно, також хотіло, щоб БПЛА іранського виробництва віддавали пріоритет медичним установам як можливим цілям для атак і завдавали ударів керованими боєприпасами.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed

росія, ймовірно, задумала кампанію з БПЛА, щоб компенсувати гостру нестачу крилатих ракет, але цей підхід мав обмежений успіх. Більшість запущених БПЛА було ліквідовано, йдеться у зведенні.

У британській розвідці зазначають, що приблизно з 17 листопада публічно не повідомлялося про удари БПЛА.

"росія, ймовірно, майже вичерпала свій поточний запас, але шукатиме його поповнення. вона, ймовірно, зможе закуповувати БПЛА за кордоном швидше, ніж виробляти нові крилаті ракети всередині країни", - наголошується у зведенні розвідки.

Читайте також: Іран допоможе росії виробляти дрони для війни з Україною - WР

Як повідомляв Укрінформ, раніше ГУР заявляло, що на початок листопада планується відправка з Ірану до рф партії у понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-