Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed

Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти іранських посадовців та установ, відповідальних за порушення країною прав людини та дестабілізацію міжнародної безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у МЗС Канади.

“До санкційного переліку було внесено шість фізичних та двох юридичних осіб. Ці санкції націлені проти високопосадовців, впливових прибічників режиму та компаній, що брали участь у грубому та систематичному порушенні прав людини в Ірані, в тому числі жорстоких утисках протестувальників та шкідливих діях режиму закордоном”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дві внесені до переліку юридичні особи - “ключові для дій режиму, спрямованих на дестабілізацію міжнародного миру й безпеки, зокрема продаж зброї та використання іранських військових для допомоги російським силам у використані іранського озброєння”.

Читайте також: США запровадили санкції проти осіб і організацій, причетних до передачі рф іранських дронів

Йдеться про пов’язану із Корпусом вартових Ісламської революції виробничо-дослідну компанію “Shahed Aviation Industries”, яка випускає дрони-камікадзе, що активно використовуються росією для ударів по території України. Друга компанія, що потрапила під канадські санкції, - це державна “Qods Aviation Industries”, яка теж виробляє дрони для продажу росії.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб та території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: рф використала проти України понад 400 іранських дронів Shahed-136

Загалом канадські санкції діють проти 280 юридичних та фізичних осіб в Ірані. Канада ще в 2012-му році визнала Іран державою-спонсором тероризму та розірвала дипломатичні відносини із країною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-