США запровадили санкції проти осіб і організацій, причетних до передачі рф іранських дронів

США запровадили санкції проти осіб і організацій, причетних до передачі рф іранських дронів

Укрінформ
Міністерство фінансів та Державний департамент США оголосили про запровадження санкцій проти організацій та фізичних осіб, які брали участь у розробці та передачі росії іранських дронів, які сили рф застосовували для обстрілів міст України.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти фірм, причетних до виробництва або передачі в росію іранських безпілотних літальних апаратів, які рф застосовувала для руйнівних атак проти цивільної інфраструктури в Україні», - зазначається у заяві.

Як уточнюється, обмеження запроваджені щодо Дослідницького центру Shahed Aviation Industries, відповідального за розробку та виробництво безпілотників серії Shahed, а також компаній Success Aviation Services FZC та Jet Global DMCC, які сприяли передачі іранських дронів у росію.

Читайте також: росія заплатила Ірану за дрони €140 мільйонів і надала зразки західної зброї – ЗМІ

Водночас Держдепартамент США вніс до списку санкцій, пов’язаних з поставками озброєння з Ірану, російську ПВК «Вагнер», військово-повітряні сили Корпусу вартових ісламської революції Ірану (IRGC ASF), а також Qods Aviation Industries.

Окремі обмеження запроваджені проти двох осіб, які сприяли передачі безпілотників ПВК «Вагнер» з Ірану – Аббаса Джуми та Тиграна Срабіонова.

Читайте також: Іранські балістичні ракети: збиваємо «Шахеди» - впораємося і з ними

«Сполучені Штати сповнені рішучості застосувати санкції проти осіб та компаній, незалежно від того, де вони знаходяться, які підтримують невиправдане вторгнення рф в Україну», - заявила у цьому зв’язку міністр фінансів США Джанет Єллен.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок США запровадили санкції проти понад 40 фізичних та юридичних осіб, що забезпечували роботу нелегальних схем поставок технологій для російського ВПК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-