США ввели санкції проти торговельних мереж, які сприяли поставкам технологій в росію

США ввели санкції проти торговельних мереж, які сприяли поставкам технологій в росію

Укрінформ
Міністерство фінансів США, а також Державний департамент оголосили про запровадження санкцій проти понад чотирьох десятків фізичних та юридичних осіб, що забезпечували роботу нелегальних схем поставок технологій для російського ВПК.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) американського Мінфіну, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC разом із Держдепартаментом США запровадили санкції проти транснаціональної мережі закупівель технологій, які підтримують російський військово-промисловий комплекс. OFAC також ввів обмеження проти глобальної мережі фінансових посередників, помічників та інших осіб, причетних до двох ключових кремлівських еліт, чиї статки пов’язані із Заходом», - зазначається в повідомленні.

Загалом нові санкції США оголошені проти 14 фізичних та 28 юридичних осіб. Крім того, до списку заблокованого майна додано вісім літаків.

Зокрема, обмеження введені проти російського виробника мікросхем АО «ППК Міландр», а також трьох пов’язаних із ним компанії з Вірменії, Тайваню і Швейцарії. У Мінфіні США назвали Міландр «частиною російської військової науково-дослідної та дослідно-конструкторської структури оборонних технологій». При цьому зазначається OFAC вжив заходів, щоби «перервати незаконну глобальну мережу закупівель мікроелектроніки» для російського ВПК.

Крім того, санкції запроваджені проти членів родини російського олігарха Сулеймана Керімова, а також їхніх статків, рієлторських компаній у Франції й керівного персоналу, який допомагав їм вести цей бізнес та відмивати кошти. Крім того, OFAC оголосив про блокування восьми літаків компанії Emperor Aviation Ltd, що базуються на Мальті і в росії.

Читайте також: росія розширила санкції проти громадян Канади - у «чорному списку» онук Бандери і Джим Керрі

Нові санкції США введенні також проти російського олігарха Мурата Алієва, пов’язаного з Керімовим, та мережі його компаній у москві й на Кіпрі. У цьому ж списку опинився й представник наближеного до путіна кола Андрій Гурєєв та дві компанії у Швейцарії, що належать йому та членам його родини.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Канада оголосила санкції щодо 23 громадян рф, причетних до систематичного порушення прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-