Здатність України загрожувати Новоросійську буде стратегічним викликом для рф – розвідка Британії

Здатність України загрожувати Новоросійську буде стратегічним викликом для рф – розвідка Британії

Укрінформ
Здатність України загрожувати порту Новоросійська, куди росія перемістила свої кораблі, стане стратегічним викликом для чорноморського флоту рф і підірве і без того ослаблений морський вплив країни в Чорному морі.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 18 листопада низка російських та українських ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійська на чорноморському узбережжі росії. Поруч із нафтовим терміналом розташована велика база чорноморського флоту росії (чф).

чф передислокував багато своїх підводних човнів до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по їхній базі в Севастополі в окупованому Криму. «російське командування, швидше за все, буде стурбоване загрозами для флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську», - йдеться у зведенні.

Ці судна є відносно вразливими без супроводу та відіграють більш важливу роль у постачанні російських сил в Україні після пошкодження Керченського мосту в жовтні. Повні подробиці цього інциденту поки не розкриваються.

Читайте також: Район Сватового є найвразливішою ділянкою оборони армії рф – розвідка Британії

«Однак будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську, швидше за все, стане подальшим стратегічним викликом для чф. Це також ще більше підірве і без того ослаблений морський вплив росії в Чорному морі», - вважають у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня в тимчасово захопленому Севастополі лунали вибухи, загарбники перекривали Севастопольську бухту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-