На Луганщині росіяни інсценували здачу в полон та відкрили вогонь на ураження по ЗСУ - омбудсмен

На Луганщині росіяни інсценували здачу в полон та відкрили вогонь на ураження по ЗСУ - омбудсмен

Укрінформ
У Луганській області росіяни інсценували здачу в полон та вчинили воєнний злочин — відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграмі.

“З окремих шматків відео про інцидент з російськими військовими на Луганщині можна зробити висновок, що скориставшись інсценуванням здачі в полон, росіяни вчинили воєнний злочин — відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України”, - написав Лубінець.

Він зауважив, що в такому випадку особи з-поміж російських військовослужбовців не можуть вважатися військовополоненими, а є такими, що ведуть бій і вчиняють віроломство.

“Вогонь у відповідь не є воєнним злочином. Навпаки, ті, хто хочуть скористатися захистом міжнародного права для вбивства — повинні бути покараними”, - заявив омбудсмен.

Читайте також: На Донеччині потрапив у полон росіянин, якого «призвали» з в'язниці

За його словами, єдиною причиною загибелі російських військовослужбовців на території Україні є злочинна політика російської федерації, яка розпочала необґрунтовану геноцидну війну проти українського народу.

На думку омбудсмена, не дивно, що такі “вкиди” зі звинуваченнями відбуваються на фоні звільнення Херсону і викриття тисяч нових фактів воєнних злочинів Кремля

“Перемикнути увагу не вдасться. Вбивці залишаються вбивцями, а воєнних злочинців очікує трибунал”, - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що у Херсонській області людей росіяни катували більш жорсткими методами, ніж у Київській, Харківській і Чернігівській областях. Була окрема камера, де тримали підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-