На Луганщині під українським прапором вже 12 населених пунктів

На Луганщині під українським прапором вже 12 населених пунктів

Укрінформ
Уже 12 населених пунктів Луганської області звільнені від російських загарбників.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Маючи великі сили на східному фронті, на Донбасі, росіяни понад чотири місяці не можуть прорвати оборону навіть в районі Бахмуту і Авдіївки. Звичайно, що це вимагає зосередження наших зусиль. Більше того, у Луганській області ворог вже терпить поразку. Вже 12 населених пунктів під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами", - розповів речник.

За його словами, після поразок на кількох головних напрямках та провалі стратегічних планів росія хоче здобути перемогу хоча би десь.

"Після того, як ворог зазнав невдач в стратегічних планах, не зміг взяти Київ, зазнав поразок на Харківському, Лиманському, і Херсонському напрямках, йому залишається на тактичному рівні здобувати якісь перемоги. Так як протягом всієї війни і навіть раніше одним із наративів російської пропаганди звучало "звільнення народу Донбасу", невідомого нікому раніше, то зрозуміло, що вони хочуть вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. І відтак, якщо би вони вийшли на ці кордони, вони би і далі захотіли захопити повністю Запорізьку область", - сказав Череватий.

Читайте також: ЗСУ уразили пункт управління і склад боєприпасів ворога

Як повідомлялося, раніше речник Повітряних Сил Юрій Ігнат припустив, що здійснюючи масовані обстріли, росіяни хочуть схилити Україну до перемовин на своїх умовах, але, на його думку, про новий широкий наступ не йдеться. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-