На Донбасі йдуть серйозні бої, але про широкий наступ ворога говорити зарано - Ігнат

На Донбасі йдуть серйозні бої, але про широкий наступ ворога говорити зарано - Ігнат

Укрінформ
Здійснюючи масовані обстріли, росіяни хочуть схилити Україну до перемовин на своїх умовах, але про новий широкий наступ не йдеться.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Перша причина - вони хочуть нас перемогти. Зрозуміло, що хочуть поставити певні умови, хочуть схилити до переговорів", - сказав він.

Водночас Ігнат запевнив, що масовані ракетні обстріли наразі не свідчать про новий широкий наступ. Єдині наступальні дії, за його словами, наразі ведуться на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

"Про наступ такий відчутний говорити зараз, мабуть, зарано. Але ми бачимо, що на Донбасі відбуваються серйозні бойові дії. Дещо лінія стабілізувалася. Зараз лінія бойових зіткнень - все-таки річка Дніпро. Про те, що наступальні дії ведуться противником і на Бахмутському, і на Авдіївському напрямку - це зрозуміло. Чи може бути більш широкий наступ - покаже час. Зрозуміло, що вигнано ті резерви, які у них були на південному фронті. Їх противник очевидно перекидає на східний напрямок. Так само, як і деякі озброєння з території білорусі", - зазначив речник.

Читайте також: ЗСУ уразили пункт управління і склад боєприпасів ворога

Як повідомлялося, на території білорусі завершилися військові навчання окремих підрозділів збройних сил російської федерації, у тимчасово окупованому Луганську відзначається збільшення кількості загарбників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-