У білорусі завершилися навчання мобілізованих до лав армії рф

У білорусі завершилися навчання мобілізованих до лав армії рф

Дані Генштабу
Укрінформ
На території білорусі завершилися військові навчання окремих підрозділів збройних сил російської федерації, у тимчасово окупованому Луганську відзначається збільшення кількості загарбників.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними Генштабу, війська російської федерації за поточну добу здійснили два ракетні удари по території України та 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок ракетного удару постраждали об’єкти цивільної інфраструктури у Святогірську Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза завдання російською армією ракетних і авіаційних ударів, зокрема із застосуванням ударних безпілотників, з території та повітряного простору білорусі.

На інших напрямках російські війська здійснювали обстріли. Зокрема, на Слобожанському напрямку, за інформацією Генштабу, загарбники били з мінометів і ствольної артилерії по районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Охрімівка, Зарубинка, Чугунівка й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники завдавали ударів по районах Новомлинська, Орлянки, Котлярівки, Крохмального і Табаївки Харківської області, Новоселівського, Стельмахівки, Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Площанки та Невського Луганської області, а також Торського, Андріївки й Берестового Донецької області.

Як зазначається, на Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники обстрілювали райони Спірного, Білогорівки, Веселого, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки, Озарянівки та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку з танків й артилерії різних типів ворог бив по районах Авдіївки, Красногорівки, Водяного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

З танків та всього спектру артилерії війська рф обстрілювали на Новопавлівському й Запорізькому напрямках райони Богоявленки, Вугледара, Времівки Донецької області, а також Ольгівського, Полтавки, Дорожнянки, Залізничного й Малої Токмачки Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках з танків, ствольної й реактивної артилерії загарбники завдавали ударів по районах Червоного Маяка, Качкарівки, Токарівки і Чорнобаївки Херсонської області, а також по обласному центру.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на сьогодні завершилися військові навчання підрозділів 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії збройних сил рф, що проходили на території Брестської області білорусі.

"Військовослужбовці, призвані в ході проведення так званої часткової мобілізації, мають низький рівень морально-психологічного стану, зокрема через незадовільне забезпечення. Частина зазначеного особового складу отримала стару форму одягу та спорядження, яке вже використовувалось. Військова техніка здебільшого в поганому технічному стані - весь час потребує ремонту", - зазначають у Генштабі.

Тим часом російські війська, за його даними, продовжують зазнавати втрат. Зокрема, підтверджене вогневе ураження 17 листопада місця скупчення живої сили противника в населеному пункті Михайлівка на тимчасово захопленій території Запорізької області. Встановлено, що загарбники втратили понад 30 осіб пораненими та загиблими.

У результаті вогневого ураження, завданого Силами оборони України по району зосередження ворога поблизу Михайлівка Скадовського району Херсонської області 17 листопада, російські війська втратили ще близько 60 осіб загиблими.

Читайте також: білорусь планує налагодити виробництво снарядів для артилерії та РСЗВ — розвідка

Водночас в окупованому Луганську відзначається збільшення кількості підрозділів ворога. "В населених пунктах Красне та Сімейкине на тимчасово окупованій території Луганської області противник розміщує особовий склад у залишених помешканнях та примусово виселяє цивільне населення з домівок в інші населені пункти", - йдеться у зведенні.

Зазначається, що підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України уразили ворожий склад боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 83 880 осіб.

Фото: Белта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-