Правоохоронці затримали екскомандира підрозділу «лнр»

Правоохоронці затримали екскомандира підрозділу «лнр»

Укрінформ
Правоохоронці затримали колишнього командира підрозділу незаконного збройного формування «лнр», який забезпечував виявлення проукраїнськи налаштованих громадян та сприяв їх пограбуванню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва ОГП затримано та повідомлено про підозру громадянину України в участі в одному з незаконних збройних формувань терористичної організації «лнр», а також сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у квітні 2014 року житель Луганської області вступив до одного з підрозділів незаконного збройного формування російської федерації для участі у веденні війни проти України.

Читайте також: Нацгвардійці взяли у полон двох бойовиків «лнр»

Здійснюючи керівництво так званим «окремим комендантським полком корпусу народної міліції «лнр», чоловік забезпечував виявлення на окупованих територіях Луганської області проукраїнськи налаштованих громадян, зокрема серед колишніх працівників правоохоронних органів.

Встановлено, що підозрюваний забезпечував їх незаконне затримання, позбавлення волі та розграбування майна. Також зловмисник організовував здійснення чергувань на блок-постах й охорону керівництва терористичної організації.

Перебуваючи з 2015 року в тимчасово окупованому Криму й окремих підконтрольних Україні територіях, фігурант підтримував зв’язки з керівництвом «лнр». За інформацією ОГП, чоловік сприяв їхній незаконній діяльності, передаючи відомості стосовно проукраїнськи налаштованих громадян, які перебувають на окупованих територіях Луганської області, для їх затримання і пограбування.

Читайте також: Суд арештував ексбойовика групи «Призрак»

Під час обшуку житла підозрюваного правоохоронці виявили арсенал зброї та боєприпасів. Чоловікові обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, командира танка так званої «народної міліції лнр», який керував обстрілом драматичного театру і житлових будинків у Сєвєродонецьку Луганської області, засудили до 13 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-