Суд арештував ексбойовика групи «Призрак»

Суд арештував ексбойовика групи «Призрак»

Фото
Укрінформ
Суд заарештував затриманого СБУ колишнього бойовика терористичного угруповання "Призрак", який сподівався заховатися в Одесі.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисник брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході. Потім він тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом виїхав до росії.

У ході багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався "залягти на дно", зазначають у СБУ.

Читайте також: Один з ватажків «самооборони Криму» може сісти на 15 років

За даними слідства, зловмисником є житель південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону, де вступив до незаконного збройного формування "Ангел".

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам "лнр" під виглядом "гуманітарних" вантажів з росії.

Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини.

Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці постановочних сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки місцевих жителів.

Читайте також: Ватажка терористичної групи «Сват» з ОРДЛО засудили на 15 років

Слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки викрила глибоко законспіровану шпигунку російської фсб на Луганщині. Жінка вдавала з себе українську патріотку і намагалася втертися у довіру СБУ. Насправді вона виконувала завдання російських спецслужб, які хотіли зробити з неї "подвійного агента" для розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

Фото: СБУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-