Загальна військова допомога Україні з боку ЄС і країн-членів сягає €8 мільярдів

Загальна військова допомога Україні з боку ЄС і країн-членів сягає €8 мільярдів

Оновлено
Укрінформ
Загальна військова допомога, яку Україна отримала від Європейського Союзу та його країн-членів, становить 8 мільярдів євро, або близько 45% від обсягу допомоги, яку Київ отримує від США.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо помилятися стосовно суми у 3,1 мільярда євро з Європейського фонду миру, та загальної військової допомоги для України з боку ЄС та його країн-членів. Інколи ви можете прочитати про певні цифрові показники та порівняння між Європою та зусиллями США. Я попросив наш військовий персонал зробити найкращу оцінку обсягів нашої допомоги для України. Ця сума складає, принаймні, 8 мільярдів євро, що включає військове обладнання, яке вже було поставлено в Україну від ЄС та країн-членів. Це близько 45 відсотків зусиль, що здійснені США. Це співставне порівняння», - сказав Боррель.

Він зауважив, що завтра Рада ЄС продовжить обговорення, у тому числі, цих цифрових показників, на рівні міністрів оборони. Європейські урядовці проаналізують як проводилася імплементація цієї допомоги, які матеріали були поставлені в Україну і якою була ефективність від їх використання.

Читайте також: Наступного року ЄС надаватиме допомогу Україні регулярними траншами – Домбровскіс

Як вже повідомлялося, в Брюсселі почалася дводенна Рада міністрів закордонних справ. Сьогодні відбулася зустріч на рівні міністрів закордонних справ, завтра проблеми безпеки обговорюватимуть міністри оборони країн-членів ЄС. В цій зустрічі у вівторок, як очікується, в режимі телеконференції візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Від початку російського військового вторгнення в Україну Європейський Союз почав надавати Україні ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, вперше у власній історії ЄС централізовано виділив 3,1 мільйона євро на закупівлю озброєння для України, країни, що перебуває у стані активних бойових дій. Окремі країни-члени поставили для України зброю та військове обладнання, яке за вартістю значно перевищує цю суму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-