Після втрати Херсона рф залучить до армії ще більше «гарматного м’яса» – міністр оборони Британії

Після втрати Херсона рф залучить до армії ще більше «гарматного м’яса» – міністр оборони Британії

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що на втрату Херсона російське керівництво може відреагувати залученням до армії рф ще більшої кількості непідготовлених осіб.

Про це повідомляє Yahoo!News, передає Укрінформ.

Виступаючи в неділю у Вестмінстері, Воллес сказав, що відступ росії з Херсона «показує надзвичайну спроможність України».

Водночас він очікує, що реакція російської влади на втрату єдиного обласного центру, захопленого росією з лютого, полягатиме у посиленні мобілізаційних заходів.

«Історія нагадає вам, що росія може бути жорстокою зі своїми. Якщо їм знадобиться більше гарматного м’яса, вони це й зроблять», - сказав Воллес.

Глава Міноборони Британії також зазначив, що українці самі вирішуватимуть, коли і як їм вести переговори з агресором, якщо вони захочуть це зробити.

Читайте також: Прем’єрка Естонії привітала звільнення Херсона від російських загарбників

«По-перше, я не думаю, що ми повинні бути вдячними, коли злодій повертає вкрадене — і це фактично те, що зробила росія. Тепер по всьому світу підуть спроби сказати, що всі повинні бути вдячні за це. Ні, не повинні. росія насамперед не повинна була цього робити в лютому. Я думаю, що українці самі вирішуватимуть, коли і як вони захочуть вести переговори. Зрештою, Україна хоче зробити це з позиції сили. Я не розумію, чому б Україна мала припиняти це (наступ – ред.)», - сказав він.

Читайте також: У кремлі зріє розкол після втечі російських військ із Херсона – ISW

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що саміт G20 значною мірою буде присвячений критиці путінського режиму і його зневаги міжнародних норм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-