У кремлі зріє розкол після втечі російських військ із Херсона – ISW

У кремлі зріє розкол після втечі російських військ із Херсона – ISW

Укрінформ
Унаслідок втечі російських військ з Херсона у кремлі назріє ідеологічний розкол між прибічниками війни з Україною й президентом росії володимиром путіним.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

«Відхід росії з міста Херсон розпалює ідеологічний розкол між провоєнними діячами та президентом росії володимиром путіним, підриваючи довіру до відданості самого путіна та його здатності виконати свої військові обіцянки», - заявили в ISW.

Зокрема, провоєнний російський ідеолог олександр дугін відкрито критикував путіна, якого він називав автократом, за те, що лідер кремля не зміг підтримати російську ідеологію, здавши Херсон.

Читайте також: Данілов відповів симоньян: Наші Оксани будуть плювати на собачі могили ваших чоловіків

Ба більше, канали, пов’язані з чвк «вагнера», також починають критикувати кремль після втрати Херсону, що може ще більше посилити вплив так званого крила силовиків у російській владі.

Раніше в Інституті вже заявляли, що путіну все важче заспокоїти частину високоідеологізованого провоєнного електорату через неспроможність його військових досягти його максималістських цілей щодо повалення українського уряду та захоплення всієї України.

Читайте також: Втеча окупантів з правобережжя Херсонщини: наказ віддав не шойгу, це зробили ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Головне управління розвідки Міноборони заявило, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-