путін точно не втомився від війни — Зеленський

путін точно не втомився від війни — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить у перспективу мирних перемовин з російською федерацією і не збирається повертатися до них, поки росія продовжує говорити мовою ультиматумів.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю CNN.

“Вони не хочуть закінчення війни. Хоча вони вже відчувають втому. Лише кремль, лише одна людина, яка очолює російську федерацію, не втомилася від цієї війни. Він (путін - ред.), можливо, втомився від життя в принципі через свій вік, але він точно не втомився від війни”, - сказав Зеленський.

Президент України зазначив, що коли росія дійсно захоче миру, “ми це точно відчуємо і побачимо”, однак наразі заяви російської сторони про мирні перемовини залишаються лише словами.

“Одних слів недостатньо - зупиніть війну, вийдіть з нашої території, перестаньте вбивати людей, почніть відшкодовувати збитки, яких ви завдали нашій країні, притягніть до відповідальності злочинців… А поки це лише слова”, - додав він.

За словами глави держави, перемовини з путіним неможливі через те, що він і надалі продовжує говорити лише мовою ультиматумів.

“Я не чув нічого, крім ультиматумів, від нинішнього президента рф. Починаючи з 24 лютого були одні лишень ультиматуми - денацифікація, демілітаризація… Все починається з частки “де” - вони завжди хочуть позбавити нас чогось. Насильно, на нашій же землі. Тому я й сказав, що не збираюся розмовляти з цією особою, якщо вона санкціонує і проведе фіктивні “референдуми”. Я сказав, що якщо це буде зроблено, це означатиме неповагу до наших людей, наших прав, наших свобод… Про що тоді з ним говорити? Але я не зачиняв двері для перемовин. Я сказав, що ми будемо готові говорити з росією, але з іншою росією”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: росія згадує про перемовини щоразу, коли її війська зазнають поразки — МЗС

Президент України підкреслив, що до теми перемовин з рф можна буде повернутися лише тоді, коли російська сторона буде готова піти на значні поступки.

“Про це можна буде говорити, коли вони визнають себе окупантами і виявлять готовність повернути нам усе: землю, права, свободу, гроші і, що найважливіше, справедливість. Бо для батьків, які втратили своїх дітей, грошей не буде достатньо, це для них не пріоритет. Їм потрібна справедливість. Але поки що я не чув таких заяв від російської федерації - ні від путіна, ні від будь-кого ще”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Війни завершуються за столом переговорів, все залежить від ситуації на полі бою – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Президент України також заявив, що втрати росіян на війні, розв’язаній кремлем проти України, щонайменше у десять разів перевищують втрати української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-