Війни завершуються за столом переговорів, все залежить від ситуації на полі бою – Столтенберг

Війни завершуються за столом переговорів, все залежить від ситуації на полі бою – Столтенберг

Укрінформ
російська агресивна війна проти України, як і будь-яка інша, завершиться за столом переговорів, але коли і на яких умовах це відбудеться – цілком залежить від ситуації на полі бою. 

Про це сьогодні під час віртуального спілкування з учасниками Кліматичної конференції СОР-27 під егідою ООН в Єгипті заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний запис сесії за його участі оприлюднений на сайті НАТО.

Саме так керівник Альянсу відповів на запитання модератора, як довго може тривати війна в Україні і чим вона може завершитися.

«Війни, за своєю природою, є непередбачуваними. Тож я був би дуже обережним в передбаченнях, як довго триватиме ця війна. Переконаний, що НАТО та його партнери по усьому світу - ми маємо продовжувати підтримку України. Тому що, якщо росія переможе в Україні, це надішле послання президенту путіну та іншим авторитарним лідерам, що вони можуть досягти своїх цілей шляхом використання грубої військової сили… На певній стадії ця війна, як і будь-яка, завершиться за столом переговорів. Але те, що може відбутися за цим столом переговорів, фундаментально пов’язано із ситуацією на полі бою», - сказав Єнс Столтенберг.

Читайте також: В українському павільйоні на COP27 можна «побачити» постраждалі від агресії рф міста

Він зауважив, що єдиним шляхом для України отримати задовільний результат на таких переговорах та продовжити існування в якості суверенної та незалежної країни - це виявити силу на полі бою. Тож НАТО і надалі підтримуватиме Україну та посилюватиме її, щоб наблизити час завершення цієї війни.

«Ми маємо пам’ятати, чим є ця війна. Це війна агресії. Одна країна - і це росія - атакувала іншу країну. Якщо президент путін та росія зупинять бойові дії - тоді буде мир. Якщо Президент Зеленський та Україна припинять боротися - тоді Україна перестане існувати як незалежна держава. Це очевидна різниця між агресором та жертвою агресії. Ми підтримуємо Україну у її праві на самооборону, що передбачено Хартією ООН», - наголосив Генеральний секретар НАТО.

«Тож президент путін має зупинити цю війну. Це буде добрим для України, це буде добрим для нашої безпеки, і це буде добрим для стабілізації глобальних цін на продовольство та енергію. Це лише підкреслює необхідність зупинити цю війну», - додав Єнс Столтенберг.

Читайте також: Президент Єгипту закликав до припинення війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у Єгипті, в місті Шарм-ель-Шейх, відбувається міжнародна кліматична конференція СОР-27 під егідою ООН.

Від початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року НАТО та його окремі країни-союзниці надають Україні суттєву політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, під егідою США створено Конференцію з підтримки України в форматі «Рамштайн», в якій беруть участь більше 50 країн, включаючи союзників по НАТО та партнерів Альянсу, які постачають для Збройних Сил України озброєння та військове обладнання для відбиття російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-