росія згадує про перемовини щоразу, коли її війська зазнають поразки — МЗС

росія згадує про перемовини щоразу, коли її війська зазнають поразки — МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України називає останню заяву мзс росії про готовність до переговорів черговою димовою завісою та імітацією для перегрупування.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Заява мзс росії - чергова димова завіса. російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні», - зазначив він.

На переконання Ніколенка, імітуючи готовність до діалогу, рф намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих, розв'язати питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім з новими силами вдатися до нових хвиль агресії.

«Ми це вже проходили в 2014-2015 роках», - підкреслив речник МЗС.

Дипломат також зауважив, що ті, хто дійсно зацікавлені в мирних переговорах, не знищують міста і села, не вбивають цивільних громадян, не руйнують енергетичну інфраструктуру, не знущаються над мешканцями тимчасово захоплених територій, не перешкоджають поставкам продовольства.

«Нагадаю, що Україна неодноразово пропонувала переговори. Але завжди отримувала або зневажливу реакцію та вимогу підкоритися ультиматумам кремля, або чергові акти геноциду українців», - акцентував Ніколенко.

Читайте також: Подоляк: Угода з путіним – це квиток у світ, де міжнародне право більше не працює

Як повідомлялося, 9 листопада речниця мзс країни-агресора марія захарова заявила, що рф готова вести переговори з Україною «з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-