Іспанія надасть Україні ще дві системи ППО Hawk

Іспанія надасть Україні ще дві системи ППО Hawk

Укрінформ
Уряд Іспанії надасть Україні ще дві системи ППО Hawk на додачу до чотирьох, які було надано раніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Info Defensa.

Зазначається, що про передачу систем Hawk оголосила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час зустрічі з українськими військовими, що проходять навчання у цій країні.

Крім того, вона повідомила, що Іспанія надасть Україні батарею гаубиць калібру 105 мм, а також додаткові генератори для покриття дефіциту електроенергії в країні.

Очільниця оборонного відомства Іспанії також повідомила, що Мадрид передав Україні 77 тисяч зимових комплектів форми для військовослужбовців.

Вона нагадала, що військова й гуманітарна допомога Україні почала відправлятися Іспанією фактично з першого дня повномасштабної війни, однак не вся інформація про військову допомогу Києву стає надбанням громадськості.

"Ми не можемо розповісти все, що хотіли б, в основному, щоб росіяни не знали, що надсилається, або в якій кількості, або коли. Ми не можемо забувати, що ми говоримо про війну", – зазначила Маргарита Роблес.

Читайте також: Іспанія передала Україні 20 медичних роботів «Homedoctor»

Як повідомляв Укрінформ, у черговому пакеті військової допомоги Україні, який було надано на початку листопада, Іспанія передала Україні чотири системи ППО Hawk та батарею зенітно-ракетних комплексів Aspide.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-