Іспанія передала Україні 20 медичних роботів «Homedoctor»

Іспанія передала Україні 20 медичних роботів «Homedoctor»

Укрінформ
Іспанська НГО "Help to Ukraine" передала Україні 20 роботів для дистанційного обстеження пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"З використанням цих роботів україномовні лікарі Іспанії, а згодом і лікарі України, зможуть дистанційно обстежувати та консультувати українських пацієнтів у найбільш важкодоступних в умовах війни регіонах країни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила заступниця очільника МОЗ з питань цифрового розвитку Марія Карчевич, завдяки цьому обладнанню "пацієнт зможе швидко перевірити базові показники здоровʼя – виміряти температуру, тиск, сатурацію, зробити ЕКГ та інші дослідження, а лікар – оперативно отримати результати цих досліджень та надати рекомендації пацієнтові".

Зауважується, що роботи надійшли за сприяння Посольства Королівства Іспанії в Україні. Водночас під час зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу та засновника НГО "Help to Ukraine" Карлоса Фернандеза із представники міністерства та підприємства "Електронне здоровʼя", Карчевич подякувала партнерам за підтримку української системи охорони здоровʼя в складні для нашої країни часи.

Читайте також: За сприяння діаспори з Аргентини відправили десяту партію гумдопомоги для України

Як повідомлялося, Україна отримала від партнерів як гуманітарну допомогу шість авторефрижераторів, 10 інкубаторів для новонароджених, вакцини проти грипу та COVID-19 та низку лікарських засобів.

Фото з сайту medium.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-