росіяни примусово «евакуюють» у рф дітей та літніх людей з інтернатів і пансіонатів Херсонщини

росіяни примусово «евакуюють» у рф дітей та літніх людей з інтернатів і пансіонатів Херсонщини

Укрінформ
Загарбники продовжують примусове вивезення мирних жителів з тимчасово зайнятої Херсонської області на територію російської федерації.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"За наявною інформацією, з психоневрологічного будинку-інтернату у Дніпрянах Каховського району було вивезено близько сотні дітей з інвалідністю. До примусової “евакуації” у московську область готують дітей та персонал Олешківського дитячого будинку-інтернату. З міста Каховка переміщено пацієнтів пансіонату для людей похилого віку. На території цього закладу окупанти розмістили особовий склад", - інформує Генштаб.

Читайте також: Гуменюк вважає, що росіяни на Херсонщині хочуть затягнути ЗСУ у вуличні бої

За його даними, окупаційна "адміністрація", аби примусити до виїзду за межі регіону, вживає заходів щодо штучного створення неприйнятних для проживання умов для місцевого населення, відключає електропостачання і звʼязок.

Тим часом російські військовослужбовці не припиняють мародерство та пограбування місцевого населення та обʼєктів інфраструктури. Триває вивезення матеріальних ресурсів, продуктів та засобів пересування на територію російської федерації, додали у Генштабі.

Читайте також: Комісія ООН зафіксувала численні воєнні злочини рф і розслідує примусову депортацію

Як повідомлялося, російські загарбники обкрадають будинки жителів Херсона, яких примусово депортують у межах так званої «евакуації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-