Гуменюк вважає, що росіяни на Херсонщині хочуть затягнути ЗСУ у вуличні бої

Гуменюк вважає, що росіяни на Херсонщині хочуть затягнути ЗСУ у вуличні бої

Укрінформ
Загарбники намагаються переконати, начебто відходять із Херсонщини, проте не виключено, що вони готують пастку для українських захисників.

Про це сказала керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності пасток для українських військових під час контрнаступу, Гуменюк зазначила: “Не виключена така ситуація, оскільки вони дуже нарочито намагаються переконати в тому, що вони відходять. При тому, що ми бачимо об’єктивні дані, що вони залишаються. Є підрозділи оборони, які там окопалися досить потужно, залишена певна кількість техніки, облаштовані вогневі позиції і, зокрема те, що облаштовуються на лівому березі вогневі позиції, вони будуть використані для підтримки вогневої на правому березі”.

За словами речниці, загарбники намагаються створити ефект, нібито їх немає, аби заманити сили оборони в певні населені пункти.

“А населений пункт - це завжди складні вуличні бої. Тому ми знаємо, бачимо і передбачаємо той розвиток подій, який вони намагаються нам нав’язати, і складаємо свій стратегічний план”, - підкреслила Гуменюк.

Вона зауважила, що ситуація на Херсонщині розвивається "за незрозумілим навіть самим окупантам сценарієм, оскільки вони намагаються створити враження багатопланового розвитку подій: і окопуються, і евакуюються”.

Водночас, за її словами, загарбники проходять вздовж пристаней та причалів, знищуючи плавзасоби, які їм трапляються.

Читайте також: «Евакуйованих» жителів Херсонщини вивозитимуть на Ямал – Хлань

Як повідомлялося, за словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, загарбники на Херсонському напрямку мають певні проблеми з логістичним забезпеченням, оскільки українські війська контролюють переправи через Дніпро.

Читайте також: На Херсонщині загарбники везуть бетонні бункери для своїх ліній оборони

Загарбники перевезли «адміністрацію» Херсонщини на лівий берег Дніпра. Водночас колаборанти вивезли свої родини до Криму під приводом "евакуації через обстріли ЗСУ". В тимчасово окупованому Херсоні з приміщення адміністрації зняли прапор рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-