росія втратила на Донеччині більше людей, ніж у двох Чеченських війнах - Президент

росія втратила на Донеччині більше людей, ніж у двох Чеченських війнах - Президент

Укрінформ
Протягом тижня найбільш жорстокі бої зосереджені на Донбасі — поблизу Бахмута і Соледара. росія там втратила більше людей, ніж у двох Чеченських війнах.

Про це зазначив у своєму відеозверненні 4 листопада президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Найбільш жорстокі бойові дії протягом усього цього тижня зосереджені на Донбасі – це Бахмут і Соледар. Тримаємо наші позиції. І на цих та деяких інших напрямках на Донеччині російська армія витратила вже стільки життів своїх людей і стільки боєприпасів, скільки, мабуть, не витрачала у двох Чеченських війнах разом узятих”, - сказав він.

За словами Зеленського, реальний рівень втрат росії приховується від російського ж суспільства.

“Навіть мобілізацію свою вони зараз приховали і просто брешуть людям, що нібито мобілізаційне завдання виконане. А насправді у регіонах Росії й на нашій окупованій території вони продовжують збирати людей на загибель”, - зазначив він.

На думку президента, “ця абсолютно божевільна впертість господарів теперішньої росії – найкращий показник, що так само брехливе й усе, що вони розповідають деяким іноземним лідерам про свою нібито готовність до переговорів”.

“Коли хтось думає про переговори, він не шукає, як обманути всіх навколо, щоб відправити ще десятки чи сотні тисяч людей у м’ясорубку – мобілізованих чи у вигляді якихось там найманців. І дуже добре, що світ сприймає російську риторику так, як вона на те заслуговує, а саме – як брехню, і звертає увагу лише на те, що держава-терорист реально робить. Робить, а не говорить”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Не буде жодних коливань, червоних прапорів і поступок у підтримці України - радник Байдена

Президент наголосив, що влада готова до миру за умови поваги до територіальної цілісності України і повного відшкодування росією завданих нам збитків.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-