Не буде жодних коливань, червоних прапорів і поступок у підтримці України - радник Байдена

Не буде жодних коливань, червоних прапорів і поступок у підтримці України - радник Байдена

Укрінформ
У підтримці України з боку Сполучених Штатів не буде жодних коливань, червоних прапорів, поступок.

Про це заявив радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван на спільному брифінгу з головою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Найважливіше, через що я приїхав, сказати особисто Президенту, голові Офісу та публічно всім вам, що Сполучені Штати будуть з Україною стільки, скільки це буде необхідно в цій війні. Не буде жодних коливань, червоних прапорів, поступок в нашій підтримці, поки ми йдемо вперед”, - сказав він.

Салліван зазначив, що на зустрічах з українським керівництвом він виклав американське бачення, як переконатися в тому, що ресурси надаються на подальшу безпекову допомогу, посилюють українську економіку, надаються на ремонт електромережі, для біженців та інші гуманітарні потреби. Радник Байдена також зауважив, що Штати продовжать працювати у сферах безпекової, економічної, гуманітарної допомоги, а також у консультаціях щодо того, як посилити позиції України серед решти міжнародної спільноти і на полі бою. За його словами, Президент США відданий тому, щоб працювати на двопартійній основі для надання допомоги протягом наступних місяців.

Читайте також: Україну з візитом відвідав радник Президента США Салліван

“Ми почали з потужного фінансування підтримки, яку ми надавали останні 8 місяців, і ми віддані тому, щоб розбудовувати цей фундамент на місяці попереду. У лиху годину і під час тріумфу США будуть поряд заради народу України, заради цієї країни у цій боротьбі. Ми рухатимемося далі, аби мати змогу не тільки на словах, але й на ділі довести це”, - підкреслив радник Президента США.

Як повідомлялося, 4 листопада Міністерство оборони США заявило про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Новий пакет передбачає виділення фінансів на модернізацію протиповітряних ракет HAWK для їх подальшої передачі Україні. Крім того, здійснюватимуться поставки в Україну 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням, а також 1100 тактичних БПЛА Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, захищених систем зв'язку та систем спостереження. Фінансування виділяється також на модернізацію 250 броньованих машин безпеки M1117 та на обслуговування й підтримку боєготовності вже переданої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-