Україну з візитом відвідав радник Президента США Салліван

Україну з візитом відвідав радник Президента США Салліван

Фото
Укрінформ
Радник Президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван у ході візиту в Україну провів зустріч з військовими, главою держави Володимиром Зеленським і був поінформований про ситуацію на фронті, виконання зернової угоди й удари росії по критичній інфраструктурі.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на спільному з Салліваном брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Був дуже широкий спектр питань. Я дуже задоволений цією зустріччю. Радий вітати пана Саллівана в Україні. Думаю, що це ще один сигнал, дуже потужний сигнал, що ми на вірному шляху і рухаємося до нашої перемоги», - зазначив Єрмак.

Він розповів, що радник Президента США мав можливість поспілкуватися з українськими військовими, головнокомандувачем ЗСУ та командувачами різних напрямків, була також зустріч і з Президентом Володимиром Зеленським.

Спільний брифінг Андрія Єрмака і Джейка Саллівана / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Крім того, за словами очільника ОП, американських гостей було поінформовано про ситуацію з російськими атаками на критичну інфраструктуру України та реалізацію зернової ініціативи.

«Ми говорили про питання якомога скорішого надання Україні засобів протиповітряної оборони – для нас це дуже-дуже важливо. Також ми торкалися і питання обміну наших полонених», - поінформував Єрмак.

Читайте також: ЗСУ мають всі можливості для звільнення Херсонаглава Пентагону

Крім того, він зауважив, що на зустрічах із Салліваном ішлося і про продовження санкційної політики проти росії.

«США є найбільшим нашим партнером, який надає нам найбільшу підтримку. І сьогодні ми вчергове отримали підтвердження щодо непохитності підтримки України до нашої перемоги. Наші друзі, наші партнери з нами. Вони повністю розуміють нашу ситуацію, вони нас підтримують, працюють також над консолідацією наших інших партнерів, це важливо напередодні засідання G20», - підкреслив керівник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США заявило про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-