Військові рф можуть ховати іранські дрони і балістичні ракети на території курської АЕС — розвідка

Військові рф можуть ховати іранські дрони і балістичні ракети на території курської АЕС — розвідка

Укрінформ
Українська розвідка отримала інформацію, що російські військові використовують територію курської АЕС та пов’язаних з нею підприємств для зберігання та обслуговування ракет.

Про це йдеться у повідомленні ГУР Міноборони, передає Укрінформ.

У розвідці повідомили, що впродовж останніх декількох тижнів до підземних ангарів підприємства «курскатоменергоремонт» в районі селища іваніно курської області представники зс рф завозили ракети до комплексів С-300. Також наприкінці жовтня помічено прибуття до цих ангарів декількох цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем.

Не виключено, що зазначений об’єкт підвищеної небезпеки, який безпосередньо наближений до курської АЕС (місто курчатов), використовується російськими зс у військових цілях. А саме, для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА. Не виключається наявність у вказаних підземних сховищах іранських балістичних ракет.

Читайте також: рф планує розмістити іранські ракети на північ від України, збивати їх фактично нічим - Ігнат

Наведена інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій. В першу чергу – МАГАТЕ, наголосили у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України оголосило збір інформації про постачання іранської зброї до російської федерації.

Фото з сайту gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-