рф планує розмістити іранські ракети на північ від України, збивати їх фактично нічим - Ігнат

рф планує розмістити іранські ракети на північ від України, збивати їх фактично нічим - Ігнат

Укрінформ
Сили оборони робитимуть все можливе, аби протидіяти іранським ракетам, які рф планує розмістити на північному кордоні України. Водночас на сьогодні Україна має лише протиповітряну оборону, а не протиракетну, тож збивати такі ракети буде вкрай складно.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Ми безумовно що будемо вживати усіх заходів і засобів захисту від цих ракет, тому що велика імовірність, що вони будуть доставлені на північ від України, звідки вони можуть запускатись, щоб загрожувати всій Україні — 300 км одна ракета, інша ракета - 700 км має дальність ураження. Так, це балістичні ракети, проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але це фактично дуже важко зробити тими засобами, що у нас є сьогодні на озброєнні. У нас засоби протиповітряної, а не протиракетної оборони. А ті ракети, які окупант планує отримати від Ірану — це саме балістика”, - повідомив Ігнат.

Читайте також: Іран готується відправити до росії партію з понад 200 бойових дронів – ГУР

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 1 листопада ліквідували близько 72 тисяч 470 російських загарбників, що на 650 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також знищено 2698 російських танків (+12 одиниць), бойових броньованих машин ‒ 5501 (+16), артилерійських систем – 1730 (+2), РСЗВ – 383 (+0), засобів ППО ‒ 197 (+0), літаків – 276 (+1), гелікоптерів – 257 (+4), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1415 (+2), крилатих ракет ‒ 397 (+45), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 4143 (+15), спеціальної техніки ‒ 154 (+0). Найбільших втрат окупанти зазнали на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-