Кількість біженців в Євросоюзі взимку може зрости до 5 мільйонів - чеський міністр

Кількість біженців в Євросоюзі взимку може зрости до 5 мільйонів - чеський міністр

Укрінформ
Українські біженці, яким було видано тимчасові візи в Європейському Союзі та які повернулися до України, можуть повернутися до ЄС до настання зими.

Про це після повернення з Києва заявив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан, передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

«Якщо хтось тим часом виїхав до України й живе там, уже отримавши статус тимчасового захисту в одній із держав ЄС, він має право повернутися до ЄС у тому випадку, якщо умови не дозволяють йому залишатися в Україні протягом зими», — зазначив міністр МВС Чехії, яка головує у Раді ЄС.

За його словами, можна припустити, що ці люди повернуться, а кількість біженців в Євросоюзі може зрости до 5 мільйонів. За його словами, Чехія могла б прийняти максимум пів мільйона людей.

Читайте також: Єврокомісія виділила ще €100 мільйонів на підтримку українських біженців

Як зазначає Ракушан, до ЄС прибули близько 4,3 мільйона біженців, проте близько п'ятої частини вже повернулися на батьківщину. Із Чеської Республіки, яка на сьогодні видала понад 450 000 віз українським біженцям, до своєї країни повернулися близько 20%.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук просить українців, які зараз перебувають за кордоном, не повертатися додому на зиму, оскільки вона може бути складною через терористичні атаки росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-