Від початку повномасштабного вторгнення з полону повернули 978 військових

Від початку повномасштабного вторгнення з полону повернули 978 військових

Укрінформ
З початку війни вдалось повернути в Україну 978 українських воїнів.

Про це повідомив на брифінгу в Military Media Center речник СБУ Артем Дехтяренко, передає Укрінформ

"З 24 лютого Об'єднаний центр з пошуку та звільнення військовополонених, в який входять СБУ, ГУР, Міноборони та інші силові відомства повернув 978 оборонців України", - сказав Дехтяренко.

Читайте також: Доступ до заручників кремля: Єрмак закликав створити міжнародні місії омбудсменів

Він зауважив, що деталі цих процесів не розголошуються, тому що "обмін любить тишу" і додав, що будь-якому обміну передують сотні годин підготовки, з’ясування та уточнення фактів, перемовини тощо.

Дехтяренко нагадав, що вчора відбувся ще один, уже 28 за рахунком обмін. В результаті якого вдалося повернути додому ще 10 наших воїнів. Всі вони – військовослужбовці ЗСУ.

Читайте також: Зеленський розповів, як українські військові на фронті можуть прискорити обмін полоненими

Окрім того, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що останніх кілька тижнів стали знаковими у питанні обмінів військовополоненими.

«Наша держава дбає про кожного, «не голосно», бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива, ми не поширюємо інформацію про деталі процесу порятунку, щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо усе можливе, щоб захисники і захисниці повернулися додому», - написала Маляр у Телеграмі.

За її словами, перемовини щодо звільнення та обміни українських військовополонених постійно тривають.

Маляр просить родичів військовополонених, безвісти зниклих – довіряти інформацію про своїх близьких лише державним уповноваженим інституціям, а саме: Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, який об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій.

Читайте також: Президент запевнив, що всі українські полонені повернуться додому

Як вона зазначила, оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити їх безпеці та ускладнити процес перемовин щодо обміну.

«А щодо вже визволених - ми дбаємо про їх фізичний і психологічний стан, відновлення та подальшу інтеграцію у суспільство», - заявила заступниця міністра оборони.

Маляр також нагадала, що звільнені з полону українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня й безкоштовно отримують повний спектр необхідних медичних послуг.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня відбувся черговий масштабний обмін полоненими. Із російського полону звільнили 108 жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-