Доступ до заручників кремля: Єрмак закликав створити міжнародні місії омбудсменів

Доступ до заручників кремля: Єрмак закликав створити міжнародні місії омбудсменів

Відео
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав до створення міжнародних місій омбудсменів, щоб отримати доступ до ув’язнених та цивільних заручників кремля.

Як передає Укрінформ, з такими словами він звернувся до учасників Конференції омбудсменів і національних інститутів з прав людини «Битва за права людини. Крим. Україна. Світ», що відбулася в продовження парламентського саміту Кримської платформи.

Єрмак розповів про російський терор в Україні, злочини в Оленівці, а також про ракетні удари по критичній інфраструктурі нашої країни. Він впевнений, що агресора слід зупинити, адже від цього залежить захист прав людини у світі.

«Захист прав людини в умовах окупації є однією з головних проблем, з якими ми стикаємося», - заявив Єрмак.

Керівник ОП запропонував вивести питання доступу до українських військовополонених в Оленівці і захисту їхніх прав на глобальний рівень. Зокрема прийняти декларацію з рішучим засудженням злочинів проти людства та геноциду, який здійснює росія проти українців.

Єрмак також закликав до створення міжнародних місій омбудсменів, щоб отримати доступ до ув’язнених росією.

Читайте також: Родичі українських полонених закликали Раду Європи допомогти повернути їхніх близьких

«Ми також повинні створити міжнародні місії омбудсменів, які намагатимуться отримати доступ до ув'язнених і цивільних заручників кремля», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня у хорватському Загребі відбувася перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Його учасники ухвалили спільну декларацію, якою, серед іншого, засуджують серйозні та систематичні порушення прав людини і зловживання на Кримському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-