У рф є ресурси для тривалої війни, Захід має готуватися допомагати Україні - Рінкевичс

У рф є ресурси для тривалої війни, Захід має готуватися допомагати Україні - Рінкевичс

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що у росії достатньо ресурсів для ведення тривалої війни в Україні, тому важливо, щоб Захід не розслаблявся в наданні допомоги їй.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на інтерв'ю дипломата Латвійському TV.

Рінкевичс зазначив, що зараз важливо надати не лише військову, а й фінансову допомогу, щоб допомогти Україні перезимувати та відновити значною мірою зруйновану росією громадянську інфраструктуру. Тим часом росія сподівається на "втому" Заходу, в тому числі намагаючись негативно вплинути на громадську думку.

За оцінкою Рінкевичса, єдність Заходу в допомозі Україні досить сильна, але є проблеми, які, як правило, пов'язані зі швидкістю виконання рішень, наприклад, постачання зброї найчастіше відбувається повільніше, ніж зміни на фронті.

Висвітлюючи те ж інтерв'ю з цього приводу, LSM наводить такі слова глави зовнішньополітичного відомства Латвії: «Щоб впоратися з Гітлером, свого часу теж знадобився довгий час — кілька років», — сказав Рінкевичс.

Глава МЗС Латвії оцінив телефонні дзвінки міністра оборони росії сергія шойгу кільком міністрам оборони країн НАТО про те, що Україна може застосувати "брудну бомбу" як можливу підготовку рф до провокацій або спроби відвернути увагу від атак росії на громадянську інфраструктуру України. За словами Рінкевичса, від росії можна очікувати будь-яких сценаріїв дій, знаючи, що ситуація навколо Херсона складається несприятливо для рф.

Читайте також: Президент Латвії: рф відповідальна за злочин агресії та за виплату репарацій Україні

Говорячи про роль Китаю в цій війні, Рінкевичс підкреслив, що ця країна спостерігає за тим, що відбувається, і діє стримано, не поспішаючи всіляко підтримувати росію. Результат війни, розпочатої росією, загалом матиме велике значення для міжнародної політики та того, як можуть діяти країни з геополітичними амбіціями.

У зміцненні оборони та безпеки Латвії вже прийнято кілька важливих рішень, але їх ще належить реалізувати, сказав міністр, наголосивши, що для Латвії дуже важливо упорядкувати систему цивільної оборони.

Фото: Kārlis Dambrāns, DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-