На півдні ЗСУ знищили два танки, чотири склади боєприпасів та майже пів сотні загарбників

На півдні ЗСУ знищили два танки, чотири склади боєприпасів та майже пів сотні загарбників

Укрінформ
Ситуація в операційній зоні на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала - залишається стабільно складною, але контрольованою.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Сили оборони утримують займані рубежі, на вивільнених територіях проводять стабілізаційні заходи. Противник намагається утримувати оборону в умовах обмеженої логістики, деморалізації духу військових, проведення заходів евакуації державних установ та керівного складу", - йдеться у повідомленні.

Водночас триває контрбатарейне протистояння вздовж лінії зіткнення. Ворог завдає вогневих уражень по українських позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети, в тому числі й по прилеглих громадах. Тилові райони продовжує атакувати ракетними ударами з неба, дронами-камікадзе, реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією.

Читайте також: Світ має діяти активніше для звільнення ЗАЕС - Зеленський

Після масованих атак по об’єктах критичної інфраструктури майже всієї України, ворог знов обстріляв Нікопольський район.

Реактивними системами залпового вогню ударив по Червоногригорівській громаді. Поранені троє цивільних осіб. Пошкоджено кілька приватних будинків та господарчих споруд.

У відповідь на три рашистські авіаудари гелікоптерами українські зенітники відповіли збиттям ще одного, вже другого за цей бойовий день, ворожого «Алігатора» та п’ятьма ударами нашою штурмової та армійської авіації по районах зосередження озброєння та техніки, живої сили та систем протиповітряної оборони.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад дві сотні вогневих завдань.

Орієнтовні втрати противника за добу становлять 47 рашистів, два танки, реактивна система залпового вогню «Град», протитанковий ракетний комплекс, 16 одиниць авто-бронетанкової техніки та чотири склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах.

Читайте також: Німеччина передала ЗСУ нову партію озброєння, патронів і зимового одягу

Пошкоджені самохідна великокаліберна гаубиця «Мста-С» та ще три одиниці ворожої авто-бронетехніки.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили рф у суботу, 22 жовтня, завдали 40 ракетних ударів по Україні й запустили 16 ударних БпЛА “Shahed-136”, українські захисники збили 20 ракет і 11 дронів.

Натомість Збройні сили України з 24 лютого до 22 жовтня ліквідували вже близько 67 070 російських агресорів, що на 320 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-