За добу армія рф завдала 40 ракетних ударів по Україні

За добу армія рф завдала 40 ракетних ударів по Україні

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили рф у суботу, 22 жовтня, завдали 40 ракетних ударів по Україні й запустили 16 ударних БпЛА “Shahed-136”, українські захисники збили 20 ракет і 11 дронів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням, ударів з боку загарбників зазнали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.

Як зазначається у вечірньому зведенні, російська армія намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, не полишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

"За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмут, Озарянівка та Одрадівка Донецької області", - повідомляють у Генштабі.

За його даними, на Сіверському напрямку зс рф вели обстріли з мінометів та ствольної артилерії у районах населених пунктів Бачівськ, Старикове, Гудове, Атинське, Басівка та Юнаківка Сумської області; на Слобожанському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Мала Вовча, Красне Перше, Берестове та Кам’янка Харківської області.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли з танків і артилерії різних типів у районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Спірне, Зеленопілля, Кліщіївка та Майорськ.

На Авдіївському напрямку загарбники вели вогонь із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Первомайського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках армія рф здійснила артилерійські обстріли в районах населених пунктів Времівка Донецької області, Дорожнянка, Степногірськ і Оріхів Запорізької області та Добра Надія на Дніпропетровщині. Крім того, було завдано ракетного удару по Нікополю.

Загарбники обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру на Південнобузькому напрямку. Вогневого ураження зазнали понад 20 населених пунктів, розташовані поряд із лінією зіткнення.

На Волинському й Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

Читайте також: На півдні ЗСУ здійснили понад 100 уражень по місцях зосередження росіян

За даними Генштабу, у Запорізькій області фіксується розміщення російських частин у школах - одночасно з продовженням там освітнього процесу. Окремі підрозділи російських військ продовжують залишати територію Херсонської області, що супроводжується випадками мародерства та грабежів місцевих жителів.

"За наявною інформацією, противник повністю залишив населені пункти Чарівне та Чкалове, а з Берислава евакуйовано офіцерів та медперсонал", - йдеться в повідомленні.

Згідно з уточненою інформацією, унаслідок ударів Сил оборони протягом останніх днів підтверджено ураження живої сили та техніки ворога у Запорізькій області. Йдеться про близько 200 загиблих військовослужбовців рф і понад 150 поранених. Також знищено склад боєприпасів і 10 одиниць озброєння та військової техніки.

Генштаб повідомляє, що авіація Сил оборони впродовж доби завдала 10 ударів, підтверджено ураження дев’яти районів зосередження озброєння та військової техніки, позиції зенітного ракетного комплексу ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили гелікоптер загарбників.

Військовослужбовці ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів ворога.

Читайте також: Енергетичний фронт: росія продовжує терор

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 22 жовтня ліквідували близько 67 тисяч 70 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-