Енергетичний фронт: росія продовжує терор

Енергетичний фронт: росія продовжує терор

Укрінформ
Країна-терорист знову масово обстріляла критичну інфраструктуру України. Що відомо на зараз

У суботу, 22 жовтня, Росія знову масово обстріляла об’єкти енергетичної інфраструктури України, цілячись в регіональні вузлові електропідстанції. У південних регіонах уражено 4 об’єкти критичної інфраструктури.  Наразі в частині областей відсутнє електро- та водопостачання. За даними Укренерго, масштаб пошкоджень аналогічний або навіть більший за наслідки російської атаки 10-12 жовтня. Загалом за даними Офісу Президента унаслідок ракетного удару  російських військ по енергетичних об’єктах України вранці 22 жовтня без електропостачання залишилися майже півтора мільйона споживачів.

Як повідомив у Телеграмі заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, «внаслідок ракетних ударів в Хмельницькій області відключено 672 000 абонентів, в Миколаївській - 188 400, у Волинській області - 102 000, в Черкаській - 242 000, в Рівненській - 174 790, в Кіровоградській - 61 913 та Одеській - 10 500».

Кирило Тимошенко
Кирило Тимошенко

За останніми офіційними даними зафіксовані такі руйнування та пошкодження:

Рівненщина

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль наголошує, що наразі уже відновлено електропостачання в частині Рівного. Вранці ворог завдав ракетних ударів по електропідстанції. Обійшлося без жертв.

Фото: Рівненська ОВА
Фото: Рівненська ОВА

У Луцьку, за словами міського голови Ігора Поліщука, «пошкодження об'єкта енергетики, по якому було здійснено влучання, критичні. Фактично він знищений. Наразі його відновлення неможливе». Ударною хвилею пошкоджено приватний будинок. Одна цивільна особа отримала опіки, загиблих немає. Відсутня електроенергія в частині міста.

Фото: Telegram-канал Ігоря Поліщука
Фото: Telegram-канал Ігоря Поліщука

Хмельниччина

Внаслідок обстрілу Хмельниччини постраждали Хмельницький і Шепетівський райони. За словами міського голови Хмельницька Олександра Симчишина, постраждалих немає. В кількох житлових будинках пошкоджено вікна. Він попередньо спрогнозував відновлення аварійного режиму живлення впродовж дня. За словами Симчишина, спочатку заживляється критична інфраструктура, далі поступово буде відновлено постачання  населення. Повідомляється, що  після аварійного заживлення з електроенергією можливі перебої.

Кіровоградщина

На Кіровоградщині ворог завдав ракетних ударів по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах. Як повідомляє голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, на об'єктах, куди поцілили сьогодні ворожі ракети, обійшлося без постраждалих. Енергетики розпочали відновлювальні роботи.

Фото: ОП
Фото: ОП

Одещина

На Одещині ворог завдав два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області, внаслідок чого у декількох населених пунктах Одеського району немає світла. Наразі комунальні служби та ДСНС займаються ліквідацією наслідків ударів. Поранення дістали троє людей.

Миколаївщина

На Миколаївщині росіяни вразили два об’єкти критичної інфраструктури. За даними міського голови Олександра Сєнкевича, під вечір в Миколаєві відновили подачу електроенергії. «Поступово світло з’являється у різних мікрорайонах міста», – повідомив мер. При цьому він закликав миколаївців не забувати про режим економії електроенергії.

Загалом російські загарбники за першу половину доби 22 жовтня випустили по Україні 36 ракет. Більшість з них збили сили протиповітряної оборони, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у телеграмі. Масований удар ракетами «Калібр» по всій Україні був здійснений з акваторії Чорного моря. 

Колода Яна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-