На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за добу виконали 220 вогневих завдань

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за добу виконали 220 вогневих завдань

Укрінформ
Ситуація в операційній зоні на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. По позиціях наших військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог продовжує застосовувати усе наявне озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, а також дрони-розвідники", - йдеться у повідомленні.

По нещодавно звільнених населених пунктах Бериславського району на правому березі Дніпра ворог застосував дрон-камікадзе типу «Shared-136» - по Шевченківці й завдав ракетного удару зенітно-ракетною системою С-300 - по Нововоскресенському. Без людських втрат.

Читайте також: Українські захисники зберігають ініціативу на сході та півдні – Зеленський

Нову Кам’янку і Трифонівку ворог атакував гелікоптерами тричі, ще п'ять гелікоптерних ударів завдав по позиціях українських військ, двічі задіяв штурмову авіацію. Один із ворожих штурмовиків було уражено українським зенітним ракетним підрозділом.

Також зенітники збили ворожий безпілотник-розвідник типу «Орлан-10».

Українська авіація відпрацювала 10 ударів по скупченню техніки противника й опорних пунктах у Бериславському і Баштанському районах, а по позиціях систем ворожої протиповітряної оборони – ще й в Каховському.

Читайте також: росіяни перевдягаються у цивільне, щоб переправитись на лівий берег Дніпра у Херсоні – Гуменюк

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 220 вогневих завдань. Втрати ворога становлять 17 рашистів, знищені реактивна система залпового вогню «Град», танк, міномет, три одиниці авто-бронетехніки та три склади боєприпасів у Бериславському районі.

Пошкоджені ще шість ворожих броньованих автівок і два міномети.

Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Як повідомляв Укрінформ, українська авіація за 21 жовтня вразила три опорні пункти й 10 районів зосередження озброєння та військової техніки росіян.

Читайте також: За допомогою американських тактичних ракет вдалося прорідити ворожу ППО – Ігнат

Збройні сили України з 24 лютого до 21 жовтня ліквідували близько 66 750 російських військових. За попередню добу – 100 загарбник.

Фото: Defense of Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-