росіяни перевдягаються у цивільне, щоб переправитись на лівий берег Дніпра у Херсоні – Гуменюк

росіяни перевдягаються у цивільне, щоб переправитись на лівий берег Дніпра у Херсоні – Гуменюк

Укрінформ
російські загарбники, не маючи успіху на Херсонщині, намагаються переправитись на лівий берег Дніпра, перевдягаючись у цивільний одяг.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Намагаючись облаштувати альтернативну переправу (поблизу Антонівського моста – ред.), вони навіть свій особовий склад перевдягають у намародерене майно, аби зімітувати, що якщо і буде якийсь обстріл, якесь ураження, то візуалізація процесу має виглядати, як напад ЗСУ на цивільних громадян”, - зазначила вона.

Читайте також: На Херсонщину завезли близько двох тисяч мобілізованих росіян

Насправді ж, як наголосила Гуменюк, ЗСУ не ведуть вогонь по об’єктах критичної інфраструктури, що може загрожувати цивільному населенню. “Ми не обстрілюємо переправи, коли знаємо, що там є цивільне населення. Ми відстежуємо цю ситуацію дуже ретельно і в цьому нам допомагають сили спротиву на Херсонщині», - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що російська пропаганда якраз спрямована на те, щоб у злочинах, скоєних росіянами, потім звинуватити сили оборони України.

Читайте також: Війська рф тікають з Херсонщини, прикриваючись цивільним населенням — Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ 21 жовтня завдали удару по переправі росіян під Антонівським мостом, проте цивільних жителів, у колоні не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-