Війська рф тікають з Херсонщини, прикриваючись цивільним населенням — Гуменюк

Війська рф тікають з Херсонщини, прикриваючись цивільним населенням — Гуменюк

Укрінформ
російські війська, які на Херсонщині намагаються переправитись з правого на лівий берег Дніпра, тікаючи від наступу ЗСУ, прикриваються цивільним населенням. Для цього вони оголосили евакуацію та створюють ажіотаж.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Всім незрозуміло і бентежить, що ж там затіяла колабораційна влада з цією евакуацією. Звісно, їх стала практика - прикриватися мирним населенням. Їм боязко, вони нажахані, вони розуміють і усвідомлюють, що просування наших військ неминуче, що наша потужність дуже її тисне і вони намагаються десь переховатися, десь переформатувати свою оборону, тому що вона на правому березі не дуже витримує наш наступ. Тому вони намагаються перебратися на лівий берег, де думають, що їм буде спокійніше. Але для того, щоб створити більш щільне населення, вони з собою тягнуть і мирне населення», - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що легітимна українська влада Херсонщини звертається до громадян із закликом не допомагати загарбникам створювати ажіотаж та свідомо ставитись до їх брехливих повідомлень.

Гуменюк також повідомила, що наразі окупанти тікають із правого на лівий берег, прикриваючись цивільним населенням.

«Вони намагаються створивши альтернативну переправу вздовж Антонівського мосту, прикриваючись мирним населенням вивозити те, що їм дуже дороге до серця - свої родини, свою документацію, свій пенсійний фонд, який вони розгорнули на Херсонщині, окупаційні установи, які були перетягнуті туди. Вони намагаються переміщуватись вже з правого берега на лівий, а не з лівого на правий. І вони намагаються створити ажіотаж, нібито жахаючи приходом ЗСУ. Але свідома частина населення не піддається», - наголосила речниця.

Гуменюк закликала громадян, які наразі їдуть в так звану евакуацію, передбачати способи повернення з неї, не віддавати документи росіянам та уникали зв'язків з окупаційною владою.

Читайте також: російським військам складно буде «евакуюватися» з Херсонщини – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив, що херсонців, яких російські загарбники, нібито, збираються «евакуювати» на лівобережну частину Херсонщини, насправді будуть вивозити навіть не в Крим, а в краснодарський край рф, а далі, можливо, навіть за урал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-