США закликали в ООН не гратися з росією в дипломатію, а примусити припинити війну

США закликали в ООН не гратися з росією в дипломатію, а примусити припинити війну

Укрінформ
Країни ООН, які від початку російської війни уникали називати рф агресором та закликали до діалогу з кремлем, лише сприяють тому, що росіяни продовжують чинити злочини в Україні.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю представник США на засіданні Ради Безпеки ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені звернутися до країн цієї Ради, які протягом багатьох місяців від початку ескалації цього конфлікту жодного разу не згадували про росію. Я б сказав так: Якщо життя жінок має значення, закликайте замовкнути російську зброю. Якщо життя дітей має значення, попросіть рф вивести свої війська. Якщо статут ООН має значення, закликайте росію поважати суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України»,- наголосив представник США.

Він підкреслив, що «заклики до дипломатії (цих країн – ред.) лише сприяють тому, що росія надалі чинить зловживання».

Читайте також: В ООН підтвердили загибель більш як 6 300 цивільних в Україні від початку вторгнення рф

Американський представник також нагадав, що Рада Безпеки ООН відповідає за захист глобального миру й безпеки й «повинна надалі закликати до відповідального й негайного припинення росією її незаконної агресивної війни проти України».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки на тему підтримки миру й безпеки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-