Лубінець запропонував російському омбудсмену спільне відвідування місць утримання полонених

Лубінець запропонував російському омбудсмену спільне відвідування місць утримання полонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець запропонував російському омбудсману Тетяні Москальковій спільне відвідування місць, де утримуються полонені.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

"Кілька днів тому відбулося чергове звільнення полонених, і я мав перемовини із омбудсманом рф Тетяною Москальковою. Щоб звільнення відбувалися, важливий діалог. І мандат уповноваженого чи не єдиний, який дозволяє вести перемовини, за підсумком яких є результат — люди повертаються додому. Українська сторона працює над цим щодня і щоночі. Ми робимо все, аби це відбулося", - зазначив Лубінець.

За його словами, для української сторони важливо, в яких умовах перебувають полонені і чи забезпечені всім, що передбачають Женевські конвенції.

"Я запропонував спільне відвідування місць, де утримуються полонені, як в Україні, так і тимчасово окупованих територіях та території рф. Важливо відвідати і Оленівку!" - підкреслив Лубінець.

Він наголосив, що усі цивільні українці, які перебувають у заручниках, мають бути звільнені. Адже, відповідно до міжнародного права, вони не повинні перебувати у полоні.

Читайте також: Лубінець закликає владу Німеччини розслідувати пожежу у притулку для українських біженців

"Висловив сподівання, що наступного разу кількість звільнених з полону українців має бути більшою. Продовжуємо працювати для повернення кожного нашого громадянина", - підсумував Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лубінець наголосив, що процес визволення українських громадян із російського полону є настільки складною роботою, що кожне необачне слово може завадити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-