Лубінець – про звільнення українців з полону: Кожне необачне слово може завадити цьому процесу

Лубінець – про звільнення українців з полону: Кожне необачне слово може завадити цьому процесу

Укрінформ
Процес визволення українських громадян із російського полону є настільки складною роботою, що кожне необачне слово може завадити владі у цьому процесі.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Я готовий прокоментувати все, що не завадить процесу повернення військовополонених та цивільних заручників. Повірте, це настільки складна робота, що кожне навіть необачне слово може завадити нам у цьому процесі. Можу єдине сказати – те, що ми знаємо кількість (полонених – ред.) і місця (їх – ред.) перебування», - заявив омбудсмен.

Читайте також: Альтернативою Міжнародному комітету Червоного Хреста може бути ООН – Лубінець

За його словами, українській владі відомо і про жахливі умови утримання полонених, про те, що росіяни порушують відповідні Женевські конвенції.

«Ми знаємо, що (нашим громадянам – ред.) не надається достатньо медичної допомоги, що порушуються базові права військовополонених і цивільних заручників. І ми робимо все, щоб всіх повернути. Кількість ми не називаємо», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Офіс омбудсмена планує мати свого представника у кожній країні – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня відбувся черговий масштабний обмін полоненими. Із російського полону звільнили 108 жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-