ЗСУ звернулися до населення і війська білорусі: лукашенко хоче втягнути вас у брудну війну

ЗСУ звернулися до населення і війська білорусі: лукашенко хоче втягнути вас у брудну війну

Відео
Укрінформ
Збройні сили України оприлюднили звернення до населення та особового складу збройних сил республіки білорусь із закликом не втягуватися у брудну війну рф проти українського народу.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Збройні сили України звертаються до білоруського народу! Віками наші народи зв’язувала дружба та добросусідські відносини, багато разів в нашій історії ми боролися проти спільних ворогів, завжди підтримували один одного. Сьогодні ваше керівництво готується приєднатися до російської збройної агресії проти України, збирається втягнути білоруський народ у брудну війну», - йдеться у зверненні.

Зазначається, що під виглядом перевірок почалася прихована мобілізація громадян білорусі для комплектування спільного угруповання з рф на кордонах з Україною.

Далі йдеться про те, що Україна не загрожувала і не загрожує білорусі:

«З 24 лютого територія вашої держави використовується для нанесення ракетних, авіаційних і артилерійських ударів по території України. Через територію білорусі здійснювався наступ на Київ. Україна досі не відповіла на цю агресію. Дружбу між нашими народами ми цінамо вище, ніж відповісти на злочинні дії вашого керівництва. У своїх виступах лукашенко говорить про неіснуючі військові загрози і про готовність до превентивних дій», - сказано у зверненні.

Також зазначається, що лукашенко намагається прикрити можливість вступу рб у війну проти України.

«Наказ наступати отримає спільне угрупування. І навіть якщо білоруські військовослужбовці відмовляться воювати проти братського українського народу, російська частина спільного угруповання може потягнути їх за собою. Якщо армія білорусі підтримає російську агресію, ми відповімо. Відповімо так же жорстко, як відповідаємо всім окупантам на території України, з використанням всього арсеналу озброєнь, з нанесенням ударів по військових об’єктах на території вашої країни», - наголошується у тексті.

Читайте також: рф навряд чи зможе сформувати боєздатні формування в білорусі – британська розвідка

У зверненні підкреслюється, що українці не хочуть цього, а тому Генштаб ЗСУ звертається до білорусів:

«Ми закликаємо всіх громадян білорусі не виконувати накази вашого керівництва про вступ у війну проти України, які являються злочинними згідно Конституції республіки білорусь і норм міжнародного права. Ми закликаємо вас не розділяти відповідальність за військові злочини вже здійсненні російською армією в Україні. Ми закликаємо Вас не хоронити ваших синів, чоловіків, батьків, братів, загиблих за амбіції і страх путіна і лукашенка втратити свою владу», - заявили в ЗСУ.

При цьому у зверненні акцентується, що військові злочинці так чи інакше опиняться на лаві підсудних. «Стіни падають і кремлівська також не вічна. Імперії рушаться, залишаються народи, звичайні люди, які можуть бути друзями а можуть ворогами. Це залежить не від лукашенка і путіна, а від кожного з вас. Якщо вас якимось чином примусять перетнути український кордон зі зброєю в руках, не застосовуйте свою зброю. Зупиніться, опустіть стволи вниз і почекайте представників Збройних сил України. В такому випадку ніхто по вам стріляти не буде. Бог з Україною, а вам треба зробити правильний вибір. Ми впевнені, що ви його зробите», - закликали ЗСУ у зверненні до до населення та особового складу зс білорусі.

Читайте також: Кулеба - про загрозу з боку білорусі: Робимо все, аби бути готовими до будь-якого сценарію

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав ЄС посилити санкції проти російської федерації, Ірану й білорусі та направити на українсько-білоруський кордон міжнародних спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-