Кулеба - про загрозу з боку білорусі: Робимо все, аби бути готовими до будь-якого сценарію

Кулеба - про загрозу з боку білорусі: Робимо все, аби бути готовими до будь-якого сценарію

Укрінформ
Українські військові й дипломати працюють над тим, щоб запобігти воєнній загрозі з боку білорусі та максимально підготувати нашу країну до будь-якого сценарію.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зауважив: поза сумнівом, путін щосили намагається втягнути білоруські збройні сили у прямий воєнний конфлікт з Україною.

«Мета зрозуміла – відкриття для України другого фронту, який має скувати наші сили і, відповідно, послабити тиск нашого контрнаступу на півдні і сході. Наші військові це все розуміють, ми дипломатично теж розуміємо, що відбувається. Президенту вже зроблені всі доповіді, він дав усі доручення, пов’язані з цим питанням. І ми кожен зараз робимо все на своїх ділянках фронту, щоб запобігти цьому і зробити Україну максимально підготовленою до будь-якого сценарію», - зазначив Кулеба.

Читайте також: лукашенко усвідомлює, що мобілізація може призвести до соціального вибуху в білорусі - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив на брифінгу в четвер, що загроза відновлення наступальних дій російської федерації на північному фронті зростає.

За оцінками, напрямок може бути змінений у бік західного кордону України, аби перерізати логістичні шляхи постачання озброєння та техніки від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-