лукашенко усвідомлює, що мобілізація може призвести до соціального вибуху в білорусі - розвідка

лукашенко усвідомлює, що мобілізація може призвести до соціального вибуху в білорусі - розвідка

Укрінформ
Режим у білорусі усвідомлює, що у разі оголошення в республіці часткової мобілізації ситуація ускладниться і може призвести до соціального вибуху.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Укрінформ.

"Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в межах так званої “часткової мобілізації” в рф, та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в рб, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні", - зазначають у розвідці.

За даними ГУР, незаконний білоруський режим все більше усвідомлює усю небезпечність прийняття ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії рф проти України.

Читайте також: лукашенко боїться, що білоруські військові відмовляться нападати на Україну - представник Тихановської

Як зазначають у розвідці, у цьому зв’язку лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви та показувати путіну, що своїми діями він виконує союзницькі зобов’язання, відволікаючі значну частину резервів ЗСУ від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України.

Крім того, зазначають у ГУР, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруські спецслужби приховано вивчають можливу реакцію суспільства та готовність долучитися до протестних заходів.

Читайте також: США не бачать ознак у білорусі, що можуть змінити хід бойових дій в Україні - Пентагон

"Зазначене свідчить, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у воєнних авантюрах рф", - вважають у ГУР.

Як повідомлялось, у білоруській опозиції переконані, що олександр лукашенко вже прийняв рішення про військову підтримку агресії росії проти України. Єдине, що стримує його від такого кроку, - це страх, що білоруські військові відмовляться виконувати наказ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-