лукашенко боїться, що білоруські військові відмовляться нападати на Україну - представник Тихановської

лукашенко боїться, що білоруські військові відмовляться нападати на Україну - представник Тихановської

Укрінформ
В білоруській опозиції переконані, що самопроголошений президент олександр лукашенко вже прийняв рішення про військову підтримку агресії росії проти України. І єдине, що стримує його від такого кроку, це страх того, що білоруські військові відмовляться виконувати наказ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна – Укрінформ сказав представник з іноземних справ в Об’єднаному перехідному кабінеті лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Валерій Ковалевский.

За його словами, в білоруській опозиції «бачать, що режим лукашенка все більше втягується у війну», що в білорусі відбувається прихована мобілізація, перевірка резерву та інші заходи, які можуть свідчити про підготовку до вторгнення в Україну.

«Ми зараз бачимо росію, яка все більше привозить персоналу та озброєнь у білорусь, і це може свідчити про підготовку нового етапу заходу російських військ в Україну з території білорусі», - зазначив Ковалевский.

Він додав, що хоча наразі «не можна чітко стверджувати, якою буде роль білоруських військ у цьому новому вторгненні, але із впевненістю можна сказати, що лукашенко зайняв однозначно антиукраїнську позицію».

«Можна впевнено заявляти, що лукашенко свій антиукраїнський вибір зробив і готовий брати участь в агресії збройними силами. Єдине, що його на сьогоднішній день стримує, це страх перед білоруським народом і страх того, що білоруські збройні сили не виконають його накази (про вторгнення на територію України – ред.)», - сказав Ковалевский.

Читайте також: США не бачать ознак у білорусі, що можуть змінити хід бойових дій в Україні - Пентагон

Як повідомлялося, минулого тижня олександр лукашенко заявив, що білорусь і росія почали розгортання «регіонального угруповання» союзної держави. Він обґрунтував це, нібито, «підготовкою нападу з боку України та країн НАТО». За словами лкашенка, до білорусі мають прибути тисячі російських військових.

Пізніше стало відомо, що в білорусі планується розмістити близько 9 тисяч російських військовослужбовців у рамках розгортання спільного «регіонального угруповання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-