Буданов розповів про суперечки правлячої верхівки рф, нова теза – не програти у війні

Буданов розповів про суперечки правлячої верхівки рф, нова теза – не програти у війні

Укрінформ
Керівництво росії вже відверто визнає, що головним завданням кремля зараз є не виграти у війні з Україною, а не програти в ній.

Про це сказав в інтерв'ю "Обозревателю" керівник Головного управління розвідки МОУ генерал-майор Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Одні (представники правлячої верхівки в рф – ред.) розуміють чітко, що треба зупинятися і шукати якесь мирне врегулювання, інші вважають, що росія припинить своє існування, якщо вони не підуть далі, якщо їх переможуть, скажімо так. Тому зараз з’явилася нова теза, до речі її абсолютно вже відверто промовляє і керівництво росії: наше головне завдання не програти. Вже не йде мова про те, щоб виграти, – не програти. "Ми не можемо дозволити програти", "головне – не програти" і так далі, інтерпретації різні, але посил саме цей", – сказав Буданов.

Він запевнив, що програш росії – неминучий, його вже не можна зупинити, і він призведе до її руйнації. "Якщо переможе, як то кажуть гілка прибічників миру, то вони зможуть визнати, що все "це було помилкою". Війська відійдуть назад, за адмінкордон 91-го року і перевантажать якось стосунки з усім світом.... Яструби – вони розуміють, що в будь-якій конфігурації їм, у кращому випадку, загрожує солідний тюремний термін, тому для них продовження війни – питання особистого виживання", – сказав Буданов. "Кінцівка буде – в будь-якому з цих варіантів – однакова. Це видозмінення рф", – зауважив він.

Читайте також: Війна має закінчитися до літа - Буданов

Відповідаючи на запитання щодо застосування ядерної зброї, Буданов сказав, що "теоретично – можуть, це тільки пришвидшить розпад рф, і вони це чудово знають і розуміють. Вони не такі вже дурні всі, як би нам хотілося".

Буданов також згадав про щорічні ядерні навчання рф, які відбуваються у Баренцевому морі. Цього року вони називаються "Гром-2022". Вони проходять майже синхронно з натівськими навчаннями. Проте кульмінація "тренувань" стратегічних ядерних сил рф намічена одразу після завершення активної фази навчань НАТО, з єдиною метою – показати, що "ми можемо більше". Тобто, що б зараз не показало навчання НАТО, вони хоча б на одну ракету, але запустять більше. Це все відбуватиметься на півночі країни, будуть запуски з трьох ядерних підводних ракетоносіїв, готується запуск гіперзвукової ракетної зброї, запуск міжконтинентальних балістичних ракет, запуск РС-28, а також використання стратегічних неядерних сил, літаків стратегічної та дальньої авіації, "Іскандерів", пуски "Калібрів". В тому числі, по реальних цілях, і т.д. На думку Буданова, це є нагнітанням ситуації.

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький попередив, що можливе застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України може становити загрозу для усіх країн Чорноморського регіону.

Читайте також: Ядерні навчання кремля не змінили рівня загрози з російського боку – Білий дім

У своєму виступі від 21 вересня президент рф володимир путін вдався до погроз щодо застосування ядерної зброї. У відповідь на це президент США Джо Байден заявив, що США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі, а високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що погрози путіна ядерною зброєю не похитнуть підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-