рф має 300 іранських дронів і хоче закупити ще кілька тисяч — Резніков

рф має 300 іранських дронів і хоче закупити ще кілька тисяч — Резніков

Укрінформ
За наявною інформацією, росія на сьогодні має близько 300 іранських дронів і прагне закупити ще кілька тисяч.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є нові виклики — це дрони, які росіяни купили в Ірані, який, правда, відмовляється від того, що їх постачає, але факт залишається фактом... За нашою інформацією, близько 300 одиниць сьогодні (іранських дронів на озброєнні у росії - ред.) - це цифри, якими оперують російські військові. Вони намагаються закупити декілька тисяч таких дронів. Ми маємо бути до цього готовими», - сказав Резніков.

Читайте також: росіяни вже завезли до білорусі 32 іранські дрони і планують доставити ще – розвідка

Він додав, що українські військові вже навчилися збивати безпілотники іранського виробництва. Збиті апарати розбирають, вивчають і, відповідно, готують різні системи протидії.

«Всі наші основні партнери повідомлені нами щодо боротьби з дронами. Ми з ними працюємо, і вони зацікавлені організувати нам допомогу. Тому не одна країна задіяна в цьому процесі», - підкреслив міністр.

У цьому зв'язку він зауважив, що Україна буде отримувати системи пригнічення дронів засобами електронної боротьби.

Читайте також: «Демілітаризація росії»: Резніков розповів, скільки високоточних ракет лишилось у ворога

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Збройні сили України збивають щонайменше 85% іранських безпілотників-камікадзе Shahed-136, які запускає рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-