росіяни вже завезли до білорусі 32 іранські дрони і планують доставити ще – розвідка

росіяни вже завезли до білорусі 32 іранські дрони і планують доставити ще – розвідка

Укрінформ
російські військові завезли до білорусі 32 іранські дрони-камікадзе Shahed-136, до 14 жовтня ворог планує доставити ще вісім.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“До білорусі надходять іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (в армії рф перейменовані на “Герань-2”). Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планується завезти ще 8”, - ідеться в повідомленні.

Також білорусь надає російській армії матеріально-технічні засоби і боєприпаси зі своїх складів. Зокрема на станцію Кіровська у тимчасово окупованому Криму прибув залізничний ешелон з боєприпасами – 12 вагонів вагою 492 тонни. Ешелон був відправлений з 43-го арсеналу зберігання ракет і боєприпасів збройних сил білорусії (Добруш, Гомельська область).

Читайте також: Не дати диверсантам жодного шансу: Наєв перевірив готовність ЗСУ біля кордону з білоруссю

Найближчим часом заплановано переміщення 13 ешелонів з озброєнням та військовою технікою (219 платформ), боєприпасами (28 вагонів) та військово-технічним майном з арсеналів і баз зберігання зс білорусі.

Основні білоруські постачальники зброї для російської армії: 46-й арсенал зберігання ракет та боєприпасів (Бронна гора, Брестська область), 43-й арсенал зберігання ракет та боєприпасів (Дубецьке, Гомельська область), 391-ша артилерійська база боєприпасів (Бобр, Мінська область), 969-та база резерву танків (Уріччя, Мінська облсть) та 288-ма база резерву автомобілів (Старі Дороги, Мінська область).

Вантажі мають прибути на залізничні станції Каменска (Каменськ-Шахтинський) та Марцево (Таганрог) Ростовської області російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, станом на жовтень з початку повномасштабного наступу росії з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів відправили майже 250 вагонів "допомоги" російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-